Handelsblatt: Треба зупинити Nord Stream 2 у відповідь за отруєння Навального
Nord Stream 2 shutterstock.com/ Stefan Dinse

Handelsblatt: Треба зупинити Nord Stream 2 у відповідь за отруєння Навального

Щоденна фінансово-економічна газета Німеччини закликає до блокування проєкту Nord Stream 2 після появи підозр, що Кремль намагався отруїти лідера опозиції Алєксєя Навального. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Німецьке видання опублікувало текст Матіаса Брюгманна (колишнього кореспондента газети в Москві), який ствердив, що Захід повинен адекватно реагувати на отруєння Навального і не допустити до запуску газопроводу Nord Stream 2.

У своєму тексті Брюгманн наводить довгий перелік успішних і невдалих вбивств, замовлених Кремлем. «Підозрювані вбивці пізніше отримали медалі в Кремлі або стали депутатами Державної Думи», – пише кореспондент видання. На його думку, Захід повинен докласти зусиль, щоб показати Кремлю, що він не може проводити таку політику.

«Існує унікальний німецький спосіб стримування Москви. Російський газопровід Nord Stream 2 в Балтійському морі, який підтримується Берліном в Європейському Союзі, повинен бути зупинений на останніх кількох метрах будівництва», – переконує журналіст.

Зменшення залежності від газу та нафти з Росії також має політичний вимір. «Такі проєкти, як Північний потік 2, дають Росії можливість заробляти гроші, необхідні для підтримки апарату гноблення. Чим меншою буде залежність від Сходу, тим кращим буде захист від можливої помсти Росії за нові і жорсткіші санкції», – йдеться у тексті.

biznesalert.pl/Л.І.