Іґа Свйонтек вдруге тріумфувала на «Ролан Гарросі»
Іґа Свйонтек позує зі своїм трофеєм після перемоги над Корі Гофф із США в їхньому фінальному матчі під час Відкритого чемпіонату Франції з тенісу с в Парижі EPA/YOAN VALAT

Іґа Свйонтек вдруге тріумфувала на «Ролан Гарросі»

«Будьте сильними, на жаль, війна все ще триває, – попросила польська тенісистка українців і додала: – З часів моєї подібної промови в Досі я кожного разу сподіваюся, що ситуація покращиться, що стане краще. Я намагаюся підтримувати Україну при кожній можливості». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Іґа Свйонтек здолала американку Корі Гофф у фіналі Відкритого чемпіонату Франції 2022 року. Для 21-річної тенісистки це була 35-та перемога поспіль.

Для 21-річної Іґи Свйонтек, яка весь турнір провела із синьо-жовтою стрічкою на бейсболці на підтримку України, перемога в Парижі подарувала 9-й титул у кар’єрі.

«Дякую, що ви тут, приємно бачити таку кількість польських прапорів», – сказала Іґа Свйонтек у виступі на корті одразу після перемоги.

Іґа Свйонтек подякувала всім своїм співробітникам, батькові Томашу, бо «без нього її не було б на світі», а також фанатам, особливо з Польщі.

У своєму виступі вона згадала й про Україну. «Будьте сильними, на жаль, війна все ще триває, – попросила вона українців і додала: – З часів моєї подібної промови в Досі я кожного разу сподіваюся, що ситуація покращиться, що стане краще. Я намагаюся підтримувати Україну при кожній можливості».

Для представниці Польщі це друга перемога у фіналі Відкритого чемпіонату Франції – у 2020-му вона також здобула тут титул.

IAR, PAP/Д.Ю.