«Іменини Яна Кохановського» у Варшаві
Plakat wydarzenia materiały prom./Biblioteka Narodowa

«Іменини Яна Кохановського» у Варшаві

Щороку цей пікнік дає можливість зустрічі з письменниками, митцями та знавцями варшавської історії. Тут також можна почути дискусії, присвячені, наприклад, варшавській говірці або польській детективній прозі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Під час літературного пікніку «Іменини Яна Кохановського» у варшавському Саду Красінських можна було придбати книжки понад 60 польських видавництв. Організатором цієї події, що відбувається вже вдев’яте, є Національна бібліотека.

Щороку цей пікнік дає можливість зустрічі з письменниками, митцями та знавцями варшавської історії. Тут також можна почути дискусії, присвячені, наприклад, варшавській говірці або польській детективній прозі. Цього року музичною оздобою заходу став гурт Five O’Clock Orchestra, що виконує традиційний джаз.

Гості та учасники «Іменин Яна Кохановського» розповіли журналістам Інформаційного радіоагентства про те, за що вони люблять цей захід:

«Ми тут щороку. Ми дуже любимо цю подію».

«Поза тим, що тут панує дуже доброзичлива атмосфера, сьогодні нас привабила тема варшавської говірки».

«Мене привабив автограф від пана Ґалінського, що він підписуватиме».

«В житті не буває випадків. Всі шляхи привели нас у це місце. І через те, що ми знаходимося в цьому прекрасному місці, тут таке прекрасне оточення і стільки чудових і цікавих видавництв, ми беремо в цьому участь усією родиною».

«Це винятковий захід, бо в гарному природному оточенні автори можуть зустрітися з читачами, видавцями. Моє ім’я Кшиштоф Беська, автор “18 історій”, член Спілки письменників Польщі. Ми радіємо, що попри те, що діється на світі, вдалося організувати цей захід».

IAR/А.М.