Ініціатива Тримор’я здобула понадпартійне схвалення в Конгресі США
Капітолій США pixabay.com/filmteam

Ініціатива Тримор’я здобула понадпартійне схвалення в Конгресі США

Резолюцію, присвячену Ініціативі Тримор’я, одноголосно ухвалив комітет закордонних справ Палати представників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

В американському Конгресі Ініціатива Тримор’я здобула понадпартійне схвалення. Присвячену цьому проєкту резолюцію одноголосно ухвалив комітет закордонних справ Палати представників.

Авторами проєкту резолюції, в якій мовиться про сприяння Ініціативі Тримор’я, є членкиня Демократичної партії з Огайо Марсі Каптур та учасник Республіканської партії з Іллінойс Адам Кінзінґер. У спільному комюніке вони висловилися схвально про стратегічне партнерство 12 країн Центральної та Східної Європи у галузі енергетики, інфраструктури і спільного фінансування проєктів між Адріатичним, Балтійським та Чорним морями. Конгресмени оцінили, що Ініціатива Тримор’я допоможе протистояти ворожим діям Росії та Китаю.

Марсі Каптур заявила, що голосування в комітеті закордонних справ за резолюцію демонструє сильне сприяння цій ініціативі у США. Політикиня висловила надію, що документ швидко буде ухвалений на форумі всієї Палати представників. Конгресмен Адам Кінзінґер додав, що Ініціативу Тримор’я підтримують також Білий дім та Державний департамент.

IAR/Н.Б.