Іноземні студенти в Польщі можуть заробляти по 3000 злотих на місяць

Іноземні студенти в Польщі можуть заробляти по 3000 злотих на місяць

У Польщі постійно зростає попит на українських студентів-заробітчан  зі Східної Європи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Лише за перший рік роботи проекту EdWork.pl у Польщі працевлаштувалися понад 1000 студентів з України та Білорусі, -інформує Польське радіо. Програма, яка стартувала в червні минулого року, під патронатом Парламенту студентів Польщі, передбачає пошук тимчасового заробітку, а також постійної роботи як для іноземних студентів, які навчаються в Польщі, так і для студентів вузів з країн Східної Європи.
«Польські роботодавці розуміють необхідність збільшення зарплати для працюючої молоді. Сьогодні іноземні студенти в Польщі можуть заробляти по 3000 злотих на місяць (приблизно 21 тис грн)», – сказав координатор програми Кирило Салата.
За його словами, проект також змінюється відповідно до очікувань молоді. Так, все частіше з’являються вакансії, що нагадують класичні молодіжні трудові загони, куди студенти можуть влаштуватися цілою компанією. Також там заявляють, що врахували побажання студентів щодо житлових умов і зарплати.

Джерело: pogliad.ua