Іпотечний кредит у Польщі з умовою злеценя: чи реально отримати?

Іпотечний кредит у Польщі з умовою злеценя: чи реально отримати?

Польські банки почали прискіпливіше перевіряти тих, хто хоче отримати кредит на житло. Про це в інтерв’ю розповіла фінансовий радник Phinance S.A. Оксаною Олійник. Повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

За її словами, банки зараз перестали враховувати доходи, які потенційні позичальники отримують, працюючи на “умові злеценя” та “умові о дзєло”. Відтак, щоб взяти кредит на житло, треба мати “умову о праце” або отримувати дохід від господарської діяльності. 

З умовою злеценя ще можна пробувати взяти іпотечний кредит, оскільки в домогосподарстві може бути так, що одна людина має умову злеценя, а інша – умову о праце (трудовий договір). Але умови о дзєло зараз не бере до уваги жоден банк. Більше того, вони зараз мають свої вимоги до умов злецення: людина, яка хоче взяти іпотеку, повинна працювати у роботодавця щонайменше 12 місяців, а сама така умова повинна бути чинною ще щонайменше 12 місяців”, – зазначила Оксана Олійник. 

Вона також прокоментувала, як банки враховують доходи тих, хто заробляє кошти від ведення спулок.

Усе залежить від того, як вона отримує дохід. Якщо на підставі умови о праце в цій спулці, тоді все чудово. Якщо ж  частково від умови о праце, а частково у вигляді дивідендів як власнику/співвласнику, члену правління, то в цій ситуації також треба буде окремо все ретельно підрахувати, щоб зрозуміти, на що можна розраховувати. Оскільки дохід у вигляді дивідендів банки прирівнюють до доходів на основі умови злеценя”, – додала Оксана Олійник.

Повністю інтерв’ю з фінансовим радником щодо отримання кредиту на житло в Польщі читайте за посиланням нижче: