«Італійський страйк» жінок у Польщі (відео)

«Італійський страйк» жінок у Польщі (відео)

Протести проти рішення Конституційного трибуналу про аборти продовжуються. Жінки прийшли під Сейм. Протестуючих підтримали таксисти. Організатори оголосили «Італійський страйк». Подібні акції протесту відбуваються в багатьох великих містах — Кракові, Вроцлаві, Щецині та Лодзі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

О 13.00 протестуючі зібралися у Варшаві перед офісом Ordo Iuris — це одна з організацій, яка подавала, навіть двічі, громадянські законопроекти про боротьбу з абортами.

Протест підтримують таксисти. Вони заблокували алею Єрусалимську біля вулиці Круча. Кидали петарди та гуділи.

Приєдналися також представники сексуальних меншин та люди з обмеженими можливостями. 

Демонстранти пройшли вулицями Варшави. Протестуючі на деякий час зупинились перед будівлею Польського телебачення.

Потім рушили до Сейму, де відбувається основний протест.

На банерах «блискавки та надписи:  «W…», «PiS геть», «Годек на смітник», «Наші домогосподарки вас скинуть». Скандували: «J… PiS», «J… Ordo Iuris», «Це війна».

У Щецині кілька тисяч людей рушили до місцевого офісу PiS.

У Кракові протестуючі студенти приєднались до жінок і також рушили до офісу PiS. Скандували «Кінга Дуда, розкажи татові».

Близько 20 000 протестуючих у Лодзі. Деякі трамваї та автобуси на деякий час зупинились виражаючи солідарність. О 16 має розпочатися протест студентів медичного університету.

Організатори закликають жінок провести «Італійський страйк» — тобто не виходити на роботу. Вони радять у соціальних мережах з середи взяти неоплачувану відпустку або закрити бізнес та магазини.

До страйку долучились університети Вроцлава, Варшави, Гданська та інші

Підтримку висловили деякі політики, наприклад, президент Варшави Рафал Тшасковський. Він звернувшись до жителів столиці ставитися «з розумінням до ситуації».

Зображення: протести / скріншот відео з youtube.