Карантин в Польщі для приїжджих з 30 березня по-новому. Українські COVID-тести не рятуватимуть

Карантин в Польщі для приїжджих з 30 березня по-новому. Українські COVID-тести не рятуватимуть

З 30 березня 2021 року в’їхати до Польщі без карантину подорожуючи з країн з-поза меж ЄС більше не зможуть. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.
 
Віцеміністр інфраструктури Польщі Марчін Горала у понеділок, 29 березня, озвучив нові правила відбування карантину для приїжджих. 

Зміни стосуватимуться як тих, хто прибуватиме з країн Шенгенської зони, так і тих, хто приїжджатиме з-поза ЄС. Розповсюджуватимуться вони на пасажирів всіх видів транспорту: автомобіль, автобус, літак. 

Зміни для приїжджих з-поза ЄС
  • відтепер кожного відправлятимуть на 10-денний карантин;
  • зроблені тести на COVID-19 в країні, звідки прибуватиме пасажир, більше не звільнятимуть з карантину в Польщі;
  • тільки після скерування на карантин приїжджі можуть зробити тест на коронавірус вже в Польщі (ПЛР або антигенний) й у випадку негативного результату звільнитися з карантину.
Зміни для приїжджих з країн Шенгенської зони
  • Усі повинні мати негативний результат тесту на COVID-19 (ПЛР або антигенний), який був виконаний не пізніше 48 годин до перетину кордону;
  • Особи з негативним результатом тесту не відбуватимуть карантин у Польщі.
Водночас речник польського уряду Пйотр Мюллер наголосив, що зберігаються винятки, які дозволяли приїжджим уникнути відбування карантину в Польщі. Наприклад, для водіїв-далекобійників чи осіб, які навчаються в Польщі. Щоправда, урядовець не уточнив, чи ці винятки й надалі стосуватимуться всіх приїжджих чи тепер тільки тих, хто прибуватиме з країн Шенгенської зони. Чекаємо публікації офіційного розпорядження. 

Нагадаємо, до 9 квітня в Польщі запровадили жорсткіші карантинні обмеження.