Водія автобуса, який розбився у Варшаві, арештували
Варшава, 25 червня 2020 року PAP/Paweł Supernak

Водія автобуса, який розбився у Варшаві, арештували

Проти чоловіка висунули звинувачення у спричиненні катастрофи в наземному русі під впливом амфетаміну, а також у зберіганні наркотиків в кабіні водія. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Суд згодився з клопотанням прокуратури про арешт на три місяці водія міського автобуса, який у четвер впав з віадуку на мості Ґрота-Ровецького у Варшаві. Проти чоловіка висунули звинувачення у спричиненні катастрофи в наземному русі під впливом амфетаміну, а також у зберіганні наркотиків в кабіні водія.

Речниця окружної прокуратури у Варшаві Мірослава Хир розповіла, що під час судового засідання, на якому розглядалося клопотання про арешт, Томаш У. зізнався у скоєному:

«Під час засідання, присвяченого питанню про арешт, підозрюваний признався в скоєнні дій, у яких його звинувачують, та пояснив, що прийняв амфетамін у четвер перед початком праці, перш, ніж розпочав керування автобусом».

Як зазначила речниця, прокуратура просила про арешт з огляду на три фактори. Перший з них – це небезпека, що підозрюваний ухилятиметься від слідства або спробує вплинути на свідків:

«Другий фактор – це небезпека втечі, зумовлена можливістю винесення підозрюваному суворого покарання. А третьою, особливою, окремою причиною була можливість винесення йому суворого покарання за дії, в яких він звинувачується. За них загрожує покарання у вигляді навіть 15 років позбавлення свободи, якщо йдеться про спричинення катастрофи в наземному русі».

Унаслідок аварії загинула одна людина, а чотири у тяжкому стані знаходяться в лікарнях.

IAR/А.М.