Коли відкриють «уженд» у Вроцлаві та про зміни з картами побиту (відео)

Коли відкриють «уженд» у Вроцлаві та про зміни з картами побиту (відео)

У наступному році планується запровадження організаційних змін у роботі воєводського управління у Нижній Сілезії. Чергові зміни мають вплинути на зменшення часу очікування на видачу карт побиту іноземцям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Воєвода Нижньої Сілезії Ярослав Обремські поінформував портал inPoland.net.pl, що наступного року у роботі відділку SOC планується децентралізація.

У відділенях у Легниці, Валбжиху, Єленій Гурі буде можливість не тільки здати особисто заявку на отримання дозволу на перебування. Орієнтаційно з березня 2021 в «делегатурах» також будуть свої інспектори, які розглядатимуть справи іноземців.

Раніше, після складення документів у цих містах документи іноземців поштою направлялися до Вроцлава, де і велось саме провадження. Це викликало надмірне навантаження на інспекторів та проблеми для осіб, яким доводиться долати не малу відстань, аби з’явитися у головному офісі управління для вирішення різноманітних питань.

Таке розв’язання діє, наприклад, у Сілезькому воєводстві. Іноземець, який склав заявку на отримання згоди на перебування у місцевому відділені, не потребує навідуватися до столиці воєводства. В «делегатурі» вн отримає повний спектр послуг, навіть може відібрати пластик.

Планувалося змінити модель роботи управління восени 2020 року, але через коронавірус термін пересунили на весну 2021 року.

Також воєвода відповів на питання, коли ж «уженд» запрацює у звичному режимі. Відповідь дивіться у відео.

Нагадаємо, у Польщі змінили вигляд карти побиту.