Кореспонденція мистецтв. Античність і міфологія. Посилання, символи і стилізація – від просвітництва до XX століття

Кореспонденція мистецтв. Античність і міфологія. Посилання, символи і стилізація – від просвітництва до XX століття

22 вересня (вівторок) о 17.00 українського часу відбудеться перша зустріч онлайн з циклу Кореспонденція мистецтв. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Gov.ua.

«Античність і міфологія. Посилання, символи і стилізація  –  від просвітництва до XX століття.»

Тематика зустрічі:

Антична історія, а також міфологія була джерелом натхнення для художників різних епох. Міфологічні сюжети знаходимо не тільки у польському живописі, але й у скульптурі чи графіці. Протягом лекції ми задумаємося, чи ці твори були тільки ілюстрацією міфу, а може, вони віддзеркалювали глибші філософські, етичні чи естетичні міфи? Ми побачимо також, до яких постатей чи міфологічних тем найохочіше зверталися у польському мистецтві

Ведуча:

Едита Рубка-Костира (Edyta Rubka-Kostyra), археолог, лекторка, доцент у Національному музеї у Варшаві, з яким співпрацює з 2000 року. Авторка багатьох проєктів і програм, реалізованих у постійних галереях і на тимчасових виставках Національного музею у Варшаві. Підготувала та координувала освітні програми для дітей, молоді та дорослих, зокрема курс історії мистецтва «Від пірамід до абстракції», «Мами у музеї». Вона здійснює численні заходи, що популяризують археологію й історію мистецтва, зокрема лекції, зустрічі, майстер-класи. Вона є співавторкою освітньої книжки для дітей «Очі в очі з мумією» („Oko w oko z mumią”).

Мова зустрічі:

Лекція відбуватиметься польською мовою та супроводжуватиметься українським перекладом.

Реєстрація:

Щоб взяти участь у зустрічі, будь ласка, зареєструйтеся за допомогою реєстраційної форми доступної за посиланням нижче:

https://forms.gle/4F5RNNba61oHDTSNA

Реєстрація відкрита до 18 вересня.

Щиро запрошуємо усіх зацікавлених!

Будемо раді онлайн зустрічі з Вами.