Корисна інформація щодо навчання українських дітей, які змушені були залишити Україну. Порадник від Посольства України в Польщі
Ілюстрація: Elf-Moondance

Корисна інформація щодо навчання українських дітей, які змушені були залишити Україну. Порадник від Посольства України в Польщі

Короткий порадник, щодо навчання українських дітей, які виїхали за межі України, опублікувало Посольство України в Польщі. Завдяки цій інформації можна дізнатись, як українські діти можуть продовжувати навчання в школі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

За інформацією посольства, учням рекомендують доєднатись до дистанційного навчання, якщо школа в якій діти вчились в Україні його вже організувала. Для цього батькам чи опікунам необхідно встановити контакт з навчальним закладом дитини.

Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи із заявою про зарахування на екстернат на індивідуальній основі. З деталями можна ознайомитись за посиланням uis.org.ua

Міжнародна українська школа також підготувала програми самостійної роботи, де розміщено посилання на електронні підручники та матеріали uis.org.ua/methodic

Діти для навчання можуть використовувати онлайн ресурси, в першу чергу, Всеукраїнську школу онлайн lms.e-school.net.ua

Під час воєнного стану дистанційні школи в Україні надають безоплатний доступ до навчання. Міністерство освіти і науки України підготувало перелік шкіл і організацій, які допомагають дітям та сім’ям mon.gov.ua.

Міністерство освіти і науки України спільно з Google Україна створили Всеукраїнський онлайн розклад mon.gov.ua, mon.gov.ua.

За ініціативою громадських організацій закордонних українців можуть бути організовані окремі заклади та класи для учнів з України, навчання в яких провадитиметься за освітніми програмами України.

Видача документів про освіту у таких випадках здійснюватиметься Міжнародною українською школою (МУШ) або будь-яким іншим закладом загальної середньої освіти України, з яким громадські організації закордонних українців матимуть відповідні угоди про допомогу українським дітям.

Всі учні повинні бути у встановленому законодавством України порядку зараховані до МУШ або іншого закладу освіти України. Для прикладу, у Варшаві діє Український навчальний заклад Школа «Материнка» ім. Дмитра Павличка facebook.com/szkola.ua.Materynka.

Згідно із законодавством Республіки Польща, діти з України також можуть бути зараховані за заявами батьків до закладів загальної середньої освіти Польщі. Навчання у таких школах здійснюється виключно в рамках польської системи освіти.

Інформаційна листівка Міністерства освіти і науки Республіки Польща для батьків дітей, які прибувають з України розміщена за цим посиланням gov.pl

Контактна інформація:
[email protected],
тел.: +48 22 347 47 08