Краківські студенти будують надзвуковий літак
Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава СташицяBastet78, lic. CC.

Краківські студенти будують надзвуковий літак

Краківські студенти з Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця будують реактивний літак. Він зможе діяти в режимі розвідки, тобто виявляти і передавати інформацію бойовій авіації, тому що він спритний, швидкий і малий. Студенти реалізують проєкт у рамках ґранту ректора. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Реактивний літак, створений студентами з Dron Engineering, також матиме систему відстеження та моніторингу інших літаків», – каже член команди Якуб Карбовський. Як він додає, наразі машина будується у вигляді корпусу, а двигуни випробовуються на стенді. Незабаром розпочнеться монтаж машини.

Інша команда студентів будує літак з таким же аеродинамічним дизайном, але з електродвигунами. «Щоб перевірити системи зору та аеродинаміку, у нас є літаюче крило», – додає Якуб Карбовський.

У рамках дослідницького клубу конструктори отримали ґрант ректора та гроші на роботу над системами зору для розробки моделей локації на основі камер без використання підключення GPS.

IAR/Л.І.