“Крим, душа моя”. У Варшаві пройде день кримськотатарської культури
Крим. Бахчісарай. 2011 рік. Фото ілюстративне. Авторка: Оксана Кузьменко

“Крим, душа моя”. У Варшаві пройде день кримськотатарської культури

В суботу, 6 серпня в польській столиці пройде благодійний захід на підтримку Фонду національного добробуту Криму. На відвідувачів чекає знайомство з кримськотатарською культурою: мистецтвом, музикою, кухнею. Вхід вільний. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Qirim Janym (з кримськотатарської «Крим, душа моя») – благодійний захід на підтримку Фонду національного добробуту Криму та українських військових. Зустріч є частиною циклу подій «Сад Перемоги», метою яких є взаємне пізнання української та польської культур. 

Подія відбудеться у суботу, 6 серпня в громадському пару Motyka i Słońce ( ul. Jazdów 3/9, Warszawa).

Програма заходу

12:00-14:00 творчі майстер-класи для дітей та медитація. Вхід на події безплатний. Для участі в майстер-класі з медитації є обов’язковою реєстрація за посиланням. З собою необхідно мати зручний одяг.

14:00-15:00 ексусрії по парку.

15:00-16:00 обід. Частування страв кримськотатарської кухні. 

16:30 фотовиставка українських митців Назіма Куку, Маргарити Бондаренко та Марії Пилипеко. Репродукції фотографій з Криму можна буде придбати наприкінці заходу. Виручені кошти підуть на підтримку Фонду національного добробуту Криму. Виставка супроводжуватиметься виступами ді-джеїв bijū, czuły i Shjva.

16:30-18:30 майстер-класи з трафаретного друку за візерунком авторства Маргарити Бондаренко. Сумки та футболки для друку можна придбати на місці або принести свої. 

Більше про зустріч на Facebook-сторінці події.

А.В.