Кшиштоф Щерський в ООН розкритикував російську примусову депортацію населення України
Ілюстраційне фото Кшиштоф Щерський wikimedia creative commons / Adrian Grycuk / Adrian Grycuk – Own work CC BY-SA 3.0 pl

Кшиштоф Щерський в ООН розкритикував російську примусову депортацію населення України

Кшиштоф Щерський висловив серйозну стурбованість депортацією мирного населення до Росії та створенням так званих фільтраційних центрів для людей, евакуйованих із оточених або тимчасово окупованих районів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Постійний представник Польщі в ООН Кшиштоф Щерський заявив, що дії Росії в Україні нагадують сталінські методи. Під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН Щерський різко розкритикував російські фільтраційні табори та примусові депортації.

«Розповіді людей, які зазнали примусових переміщень і процесів фільтрації, жахають. Ці практики нагадують сталінські методи», — сказав він. Посол Польщі додав, що ці практики є черговою спробою Кремля фізично знищити українців і знищити їхню ідентичність. Ці примусові переселення поповнюють довгий список серйозних порушень законів війни з боку Російської Федерації, які можуть означати військові злочини й потенційно — злочини проти людства», — сказав посол.

Кшиштоф Щерський додав, що порушення міжнародного права в Україні з боку Російської Федерації мають залишатися пріоритетом ООН (для боротьби з ними – ред). Він закликав Росію вивести війська з території України та припинити війну.

IAR/С.Ч.