Куди в Польщі скаржитися на нечесного роботодавця: телефони, e-mail, адреси
Фото ілюстративне fotolia.com

Куди в Польщі скаржитися на нечесного роботодавця: телефони, e-mail, адреси

Якщо виникли проблеми з роботодавцем, який не платить зарплату, виплачує її не в повному обсязі або примушує робити те, що не передбачено в договорі, то найперше, куди варто подати скаргу – інспекція праці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

У зв’язку з тим, що останнім часом до нас, в тому числі через форум, почало надходити більше сигналів про нечесних роботодавців у Польщі, надаємо адреси та контакти Окружних інспекцій праці в усіх воєвудських центрах:

Варшава

Гданськ

Вроцлав

Краків

Щецин

Познань

Лодзь

Люблін

Катовіце

Зелена Гура

Ополе

Бялосток

Ольштин

Бидгощ

Жешув

Кельце

  • Алея Тисячоліття Польської держави 4
  • тел. 41 343 82 76
  • e-mail: [email protected]

Також нагадаємо, що інспекція праці в Польщі відкрила ще одну телефонну лінію, де працівники з України зможуть отримувати інформацію та консультації щодо умов працевлаштування. Враховуючи раніше існуючі, тепер таких інфоліній буде три. Причому їх поділили за територіальною приналежністю.

  • 22 391 83 60 – рекомендована інфолінія для іноземців, які працюють на території Мазовецького, Лодзького, Великопольського, Свентокшиського, Люблінського та Любуського воєводств.

Поради щодо законності працевлаштування громадян України на території Польщі українською мовою надають з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

  • 89 333 17 41 – рекомендована інфолінія для іноземців, які працюють на території Вармінсько-Мазурського, Підляського, Куявсько-Поморського, Поморського та Західнопоморського воєводств.

Поради та консультації українською мовою надають з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 15:00.

  • 22 111 35 29 – рекомендована інфолінія для іноземців, які працюють на території Підкарпатського, Малопольського, Сілезького, Опольське та Нижньосілезького воєводств. 

Поради щодо законності працевлаштування громадян України на території Польщі українською мовою надають з понеділка по середу з 16:00 до 20:00.