«Le Figaro»: Польща стала ключовою європейською силою в протистоянні з путіним
Заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський на засіданні Сейму, Варшава, 7.04.2022PAP/Marcin Obara

«Le Figaro»: Польща стала ключовою європейською силою в протистоянні з путіним

«росія хоче перетворити сусідні країни на васалів», – цитує заступника міністра закордонних справ Польщі Шимона Шинковського французька щоденна газета «Le Figaro». Видання назвало опублікувало статтю під назвою «Польща стає ключовою європейською силою у протистоянні з Путіним». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Не можна бути наївними. Поки Росія не відступить з України і продовжуватиме атакувати мирних жителів, не можна вірити в те, що вона хоче щось змінити в своїх планах. А ці плани такі: зробити Україну васальною державою і перевірити реакцію Заходу на можливі напади на Молдову, країни Балтії чи навіть Польщу, – каже в інтерв’ю «Le Figaro» заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк.

 «Росія розуміє лише мову сили. Ми повинні залишатися єдиними», – застерігає Шинковский вель Сенк. «Немає повернення до «business as usual» у відносинах з путіним, додає він.

Польща знаходиться «на передовій» фронту, який підтримує Україну, оскільки вона вже прийняла понад 2 мільйони біженців і надає гуманітарну та військову допомогу. Польща є країною, яка дуже добре знає росію і природу путінської влади, яку Євросоюз був змушений довго розшифровувати, – читаємо на сторінках  «Le Figaro».

Шимон Шинковський вель Сенк вказав на три «напрямки діяльності»: подальша підтримка України,  сигнал Києву, що він має чіткі перспективи вступу до ЄС і посилення санкцій проти Росії.

 wydarzenia.interia.pl/Д.Н.