«LG Electronics» інвестує у Вроцлав 320 млн злотих. Будуть нові робочі місця

«LG Electronics» інвестує у Вроцлав 320 млн злотих. Будуть нові робочі місця

Компанія “LG Electronics” відтепер виготовлятиме у Вроцлаві сепаратори для літій-іонних акумуляторів, які використовуються в електромобілях. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Для корейського гіганта це — частина довгострокового інвестиційного плану. LG реалізує його у співпраці з польською владою та за спеціальної підтримки Гміни Кобєжице.

Сама компанія “LG Electronics” працює в м. Біскупіце-Підгурне, в підзоні Вроцлав-Кобєжице (EURO-PARK KOBIERZYCE) з 2006 року. На підприємстві працює близько 700 людей, які виготовляють побутову техніку. У жовтні 2019 року компанія досягла рекордних результатів, генеруючи 68 тисяч пральних машин та понад 42 тисячі холодильників.

— Ми плануємо в найближчі роки збільшити наше виробництво приблизно на 10-20 відсотків щорічно. Виходячи з існуючої інфраструктури, ми також хочемо розвинути нову діяльність, — говорить Себастьян Стадник, керуючий директор “LG Electronics”.
— У 2020 році ми плануємо завершити два початкові інвестиційні етапи: перший — на 120 мільйонів злотих та другий — на 200 мільйонів злотих. Як результат, в наступному році сто п’ятдесят висококваліфікованих працівників знайдуть роботу — додає він.

Мер Вроцлава Яцек Сутрик нагадує, що, крім інвестицій “LG Electronics” поблизу Вроцлава, будується новий завод “LG Chem” — там виробляють акумулятори для електрокарів. Після розширення він має бути найбільшим закладом цього типу у світі.

— Нещодавно я був у Південній Кореї, де спілкувався з керівництвом всієї групи LG. Я також зміг особисто переконатись у технологічному просуванні рішень, створених нашими партнерами. Я радий, що деякі з цих нововведень також будуть впроваджені у Вроцлаві, — додає Сутрик.