Лікар в Нижній Сілезії відірвав дитині голову під час пологів, але досі не покараний

Лікар в Нижній Сілезії відірвав дитині голову під час пологів, але досі не покараний

Речники Нижньосілезької медичної палати проінформували про те, що розгляд справи проти гінеколога Кшиштофа С. припинено. Проте прокуратура продовжує займатися цим питанням. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Медична палата Нижньої Сілезії не виявила помилок у способах та методах лікування лікаря Кшиштофа С. Вона стверджує, що гінеколог не несе професійної відповідальності за ситуацію, що сталася 18 січня 2017 року. Лікар під час приймання пологів просто… відірвав дитині голову.

Того дня жінка, котра перебувала на 22-му тижні вагітності, була відправлена до лікарняної палати в Свєбодзіцах, що у Нижній Сілезії. Лікар вирішив, що ризик викидня дуже високий.

“Через кілька годин почалися пологи. Я відчула, як лікар тягне дитину за ноги з великою силою. Я сказала, що мені дуже боляче і щоб він припинив це робити. Адже навіть до тварин ставляться краще. А за хвилю всі присутні в палаті просто оніміли. Всі перестали говорити…” — розповідала раніше породілля в інтерв’ю TVP Wrocław.

В результаті дій лікаря у плода відірвалась голова. Є підстави вважати, що жінка. котра тоді перебувала на 5,5 місяці вагітності, таки могла народити здорового малюка. Через кілька тижнів після трагічної ситуації в лікарні пояснили, що вони робили все можливе, аби врятувати жінку.

Наразі розслідування проводиться обласною прокуратурою у Вроцлаві. Лікар не почув жодних офіційних звинувачень від правоохоронців, повідомляє wiadomosci.wp.pl.