Літак Ryanair з Кракова аварійно приземлився у Лондоні у супроводі винищувачів
Ілюстраційне фото AlexBabashov / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Літак Ryanair з Кракова аварійно приземлився у Лондоні у супроводі винищувачів

Літак, що летів з Кракова до Дубліна, змушений був аварійно приземлитися у Лондоні через знайдену в туалеті записку про мінування. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Великій Британії арештували двох пасажирів після аварійного приземлення літака бюджетних авіаліній Ryanair, що летів з Кракова до Дубліна. Їм висунули обвинувачення у загрозі безпеці пасажирів. Літак приземлився у понеділок ввечері на летовищі Лондон-Станстед.

Затримані – це два чоловіки у віці 47 та 26 років. Їх підозрюють у тому, що вони залишили у туалеті літака записку із повідомленням про закладену вибухівку на борту.

У зв’язку з можливою загрозою пілот літака Ryanair змушений був розпочати аварійне приземлення. Після перетину британського повітряного простору літальну машину почали супроводжувати два винищувачі королівських Військово-повітряних сил Великої Британії (Royal Air Force).

Пасажирський літак безпечно приземлився на летовищі у Станстеді поблизу Лондона у супроводі озброєної поліції та пожежних автомобілів. Там пасажири безпечно покинули борт літака.

Підозрюваних чоловіків затримала поліція. Після детального обшуку літака небезпечних речовин не виявили і машину повернули перевізнику. Пасажирів, котрі у Дубліні чекали на її приліт, аби полетіти до Польщі, спрямували на замінний літак.

Перші повідомлення про інцидент свідчили про втрату радіозв’язку з пілотом літака. У таких випадках, згідно із процедурами, починається здійснення антитерористичних заходів. Летовище Станстед  – це аеропорт, спеціально підготовлений для подібних подій. Там у минулому приземлялися викрадені літаки. На місці розгорнутий спеціальний антитерористичний підрозділ, який за необхідності використовує підтримку авіації та армії.

Нагадаємо, у Польщі затримали громадянина України, який напідпитку погрожував телефоном підкласти вибухівку в одній з виборчих дільниць під час найновішого другу туру президентських виборів. 

rmf24.pl/Т.А.