Літо у Варшаві разом з Музеєм історії польських євреїв POLIN
Фото: М. Язьвєцкі / Музей історії польських євреїв POLIN

Літо у Варшаві разом з Музеєм історії польських євреїв POLIN

Музей історії польських євреїв POLIN у Варшаві запрошує всіх охочих пізнавально та яскраво провести літні дні не тільки у стінах музею, але й на лузі біля нього. У програмі – кулінарні події, майстер-класи, концерти, спортивні заняття. Всі заходи безплатні. Для учасників з України буде забезпечений переклад українською мовою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Благодійний концерт для українок та українців

Музей POLIN спільно з Українським домом у Варшаві запрошують на благодійний концерт для України.

На заході виступить Мона Голабек – американська піаністка та музиканта. В музиці вона розповість про історію своєї мами Лізи Юри, якій вдалось пережити Голокост та втекти до Великої Британії. Саме там Ліза Юра розвивала свій музичний талант та стала відомою піаністкою.

Концерт відбудеться у неділю, 19 червня о 16:00

Вхід вільний. Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням.

Літо в місті: заняття для дітей

«Літо в місті» – заняття для організованих груп дітей. Записатись на заняття можуть заклади, що організовують вільний час для дітей під час літніх канікул. Заняття проходять по понеділках, середах, четвергах та п’ятницях о 10:15-11:45. Для дітей з України буде організований переклад українською.

Обов’язкова попередня реєстрація принаймні за тиждень до заняття. На електронну пошту [email protected] слід надіслати листа з темою «Lato w mieście» та вказати дату бажаного заняття, годину, тему заняття, назва і адреса закладу, вік дітей, кількість учасників заняття (діти та опікуни), контакти керівника групи, додаткова інформація про дітей (за необхідності).

Більше про теми занять можна знайти за посиланням.

POLIN на лузі

На період літніх канікул музей POLIN відкриває простір для відпочинку у сквері біля будівлі музею (з боку вул. Lewartowskiego). Простір працюватиме щодня у період з 25 червня по 31 серпня з 10:00 до 19:00. 

POLIN на Лузі на весь період літніх канікул стане місцем проведення різноманітних заходів: майстер-класів, занять, концертів тощо. Зокрема в програмі:

Що? Спортивні заняття просто неба – поєднання прийомів усвідомленого руху, медитації та автомасажу. З собою необхідно мати спортивний одяг та каремат або килимок для вправ.

Коли? Щовівторка з 28 червня по 30 серпня о 17:00-18:00

Де? Зелений сквер біля музею POLIN, з боку вул. Lewartowskiego. Вхід вільний.

Що? Камерні концерти традиційної та класичної музики від польських та українських виконавців.

Коли? 3, 10, 17, 24 липня о 17:00-18:00

Де? Зелений сквер біля музею POLIN, з боку вул. Lewartowskiego. Вхід вільний.

Фото: М. Старовєйска / Музей історії польських євреїв POLIN

Що? Анімаційні зустрічі для дітей (1-5 років) та їхніх опікунів про овочі та фрукти, які можна знайти в пікніковому кошику, які вони бувають на смак, запах, вигляд.

Коли? Щосуботи протягом липня та серпня о 11:00-12:30. Обов’язкове попереднє онлайн-бронювання квитків (Реєстрація розпочнеться з 15 червня). Вхід безплатний.

Де? Зелений сквер біля музею POLIN, з боку вул. Lewartowskiego. 

Що? Спільне висаджування квітів у сквері перед музеєм, а також майстер-клас з того, як правильно висаджувати та опікуватись квітами.

Коли? 25 червня о 10:00-15:00

Де? Зелений сквер біля музею POLIN, з боку вул. Lewartowskiego. Вхід вільний.

Фото: Музей історії польських євреїв POLIN

Програма заходів постійно оновлюється. Події на серпень будуть доступні на сайті музею наприкінці липня.

Нагадаємо, Музей історії польських євреїв POLIN у Варшаві запрошує українців до себе на різноманітні події, зокрема, Безплатні екскурсії з україномовним аудіогідом, авторські екскурсії українською від Алли Марченко, а також на заняття для дітей в музейному просторі «У короля Матіуша». Всюди вхід вільний. Більше – за посиланням.

А.В.

Джерело: POLIN