Лукашенка зупинив допомогу «Солідарності»
Кордон між Польщею і Білоруссю, Бобровніки PAP/Artur Reszko

Лукашенка зупинив допомогу «Солідарності»

Водій вантажівки з гуманітарною допомогою з Польщі для учасників страйку в Білорусі чекає на кордоні 20 годин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

МЗС Польщі звернулося до влади Білорусі у справі затримання транспорту з допомогою білорусам, які страйкують. Конвой від польських профспілчан із «Солідарності» застряв на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Лідер польської профспілки«Солідарність» Пйотр Дуда повідомив, що водія вантажівки заарештовано. «Я цього зовсім не розумію», – сказав Пйотр Дуда. За його словами, машина пройшла огляд на польському боці в пункті пропуску Бобровніки і поїхала на білоруський бік. Речник краєвої комісії «Солідарності» Марек Лєвандовський сказав, що білоруські митники не хочуть впустити вантажівку через некомплектну документацію. Представники польської профспілки підкреслюють, що це лише привід, аби не впускати автомобіль на територію Білорусі. На допомогу протестувальникам у Білорусі профспілка «Солідарність» передала також 1 мільйон злотих (майже 230 тисяч євро) на фонд «Солідарні з Білоруссю».

PAP,IAR/Н.Б.