Лукашенко наказав звільняти робітників, що протестують, а студентів – відраховувати
Протести у Білорусі, 26 жовтня 2020 року PAP/EPA/STR

Лукашенко наказав звільняти робітників, що протестують, а студентів – відраховувати

Олександр Лукашенко сказав під час наради найважливіших державних чиновників, що для білорусів зараз настав час вибору. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Аляксандр Лукашенка наказав звільняти з роботи учасників протестів, зокрема вчителів та лікарів, а також відраховувати з навчальних закладів студентів. Олександр Лукашенко сказав під час наради найважливіших державних чиновників, що для білорусів зараз настав час вибору. Самопроголошений президент заявив, що нікого не слід змушувати до роботи.

«Якщо робітники не хочуть працювати, то будь ласка. Таких – небагато. Так само і зі студентами. Учасник нелегальної демонстрації не має права навчатися. Частина з них піде до війська, а частина – просто на вулицю, адже там їм місце. Але їх точно слід відраховувати з університетів. Те саме стосується викладачів», – сказав Олександр Лукашенко.

Лукашенко додав, що організатори акцій протестів у Білорусі вже мають достатньо багато досвіду у розпалюванні «кольорових революцій». На його думку, зараз ця діяльність радикалізується.

IAR/М.К.