Литва загострює контроль на кордоні з Польщею

Литва загострює контроль на кордоні з Польщею

При в’їзді до Литви на машині мандрівникам доведеться мати при собі негативний тест на коронавірус. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Нові правила будуть введені з 17 лютого через поширення нових мутацій COVID-19.

— Контроль набуде чинності у середу о 8:00 (7:00 год. за польським часом), — сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Люди, які в’їжджають до Литви на автомобілі з Польщі, повинні будуть подати заповнену анкету до Литовського національного центру громадського здоров’я (NVSC) та мати негативний тест на коронавірус, проведений не пізніше, ніж за 48 годин до прибуття в країну. Люди, які прибудуть до Литви, будуть проходити самоізоляцію протягом 10 днів.

Для того, щоб зупинити розповсюдження коронавірусу та його нових мутацій, уже тиждень в усіх аеропортах та морських портах Литви триває посилений контроль. Вимога про негативний тест та самоізоляцію поширюється на людей, які прибувають повітряним та морським шляхом з приблизно 200 країн, включаючи Польщу.

Разом з цим Литва пом’якшує умови локдауну шляхом посилення контролю на кордоні. З понеділка, після двомісячних перерв у країні, відновили роботу перукарні, салони краси та невеликі будівельні магазини. Богослужіння в храмах за участю вірних відновиться вже у середу.