Маріуш Блащак: Військову силу путіна створила Німеччина
Міністр Маріуш Блащак на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, 16 червня 2022 року EPA/OLIVIER HOSLET

Маріуш Блащак: Військову силу путіна створила Німеччина

Польський міністр сказав про свою надію на протверезіння лідерів Франції та Німеччини після їхнього візиту до Києва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що він надіється на протверезіння лідерів Франції та Німеччини після їхнього візиту до Києва. Очільник польського оборонного відомства висловив думку, що саме Німеччина побудувала військову силу владіміра путіна.

«За допомогою залежності від постачання енергоресурсів із Росії. Спочатку Nord Stream 1, опісля Nord Stream 2, який, сподіваюся, не буде завершений. Але газопровід Nord Stream створив можливості російської армії», – сказав міністр національної оборони Маріуш Блащак.

Як він додав, головне – щоб Польща розраховувала передусім на себе, розвивала можливості Війська польського та солідарність у межах НАТО. За його словами, саме такою є політика президента Анджея Дуди та уряду. «Ми будемо послідовно зміцнювати Військо польське», – сказав він при нагоді зустрічі в Брюсселі міністрів оборони натівських країн.

У четвер, 16 червня, з візитом у Києві побували президент Франції Емманюель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі та президент Румунії Клаус Йоганніс. На запитання, чи були пропозиції, щоб до цієї групи приєднався хтось із Польщі, міністр Маріуш Блащак нагадав, що президент Анджей Дуда відвідував Київ двічі. Також в українській столиці були прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький та віцепрем’єр Ярослав Качинський.

IAR/Н.Б.