Марш Незалежності у столиці Польщі буде моторизованим

Марш Незалежності у столиці Польщі буде моторизованим

Через негативний висновок санітарної інспекції президент Варшави заборонив Марш Незалежності. «Цього року Марш Незалежності буде моторизованим» — пообіцяли організатори. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Президент Варшави Рафал Тшасковський заборонив організовувати «Марш Незалежності» 11 листопада в районі кільцевої розв’язки Дмовського та пл. Парадній.

Він пояснив рішення складною епідемічною ситуацією, особливо у Варшаві та Мазовії.

11 листопада — символічна дата, коли Польща відновила незалежність. Марш Незалежності зареєстрований як циклічна подія, але чинні норми забороняють збори понад 5 осіб.

У неділю представники Асоціації «Марш Незалежності» подали скаргу до апеляційного суду на попереднє рішення суду першої інстанції, який підтримав рішення президента Варшави.

У неділю ввечері президент Асоціації «Марш Незалежності» Роберт Банкевич у  Twitter заявив — «Цього року Марш Незалежності буде моторизованим. Запрошуємо всіх патріотів до кругового руху Романа Дмовського о 14:00«.

«Цього року, зважаючи на безпеку наших учасників, і перш за все ветеранів, які будуть з нами, вирішили змінити формулу заходу. 11 листопада ми запрошуємо всіх поляків приїхати до Варшави на кругову розв’язку Романа Дмовського з автомобілями та мотоциклами» — написано у повідомленні.

Зображення ілюстративне.