Маски у польських школах можуть стати обов'язковими
Даріуш Пьонтковський. Варшава, 26 серпня 2020 року PAP/Marcin Obara

Маски у польських школах можуть стати обов’язковими

Міністерство національнох освіти оголосить рішення у четвер або п’ятницю, – додав міністр Пьонтковський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство національної освіти розглядає запровадження обов’язку закриття носа і рота у спільних приміщеннях у школах. Як повідомив голова міністерства Даріуш Пьонтковський, обов’язок має розповсюджуватися як на учнів, так і на вчителів.

Рішення щодо цього питання міністерство оголосить у четвер або п’ятницю, – додав міністр Пьонтковський:

«Принаймні у найбільших школах, як здається, це обґрунтовано. І це також наша відповідь на вимоги, представлені різними колами. Ми домовляємося з Міністерством здоров’я, головним санітарним інспектором, і, можливо, запровадимо такі обов’язкові правила. У менших школах, як здається, небезпека значно менша, тож там, можливо, такого обов’язку не буде. Але розбіжності в рекомендаціях щодо безпеки і гігієни в різних школах не будуть великими. Тому вчителі, котрі працюють у двох або трьох місцях, собі напевно з цим порадять».

Разом з міністерством здоров’я та Головною санітарною інспекцією Міністерство національної освіти підготувало санітарні інструкції, що набудуть чинності 1 вересня, з початком нового навчального року. Додаткові обмеження діятимуть у повітах, що на епідемічній мапі Польщі зазначатимуться жовтим і червоним кольором.

IAR/А.М.