Матеуш Моарвєцький став "Людиною року" від Економічного форуму у Криниці
Krynica-Zdrój, 04.09.2019. Premier Mateusz Morawiecki (L) i marsza³ek Sejmu El¿bieta Witek (P) podczas wrêczenia szefowi rz¹du nagrody “Cz³owieka Roku” podczas XXIX Forum Ekonomicznego, 4 bm. Krynicy-Zdroju. (kf) PAP/Darek Delmanowicz

Матеуш Моарвєцький став “Людиною року” від Економічного форуму у Криниці

Звання “Людина року” під час 29 Економічного форуму у Криниці прем’єра удостоїли за проведення успішних реформ у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький став “Людиною року” на 29 Економічному форумі у Криниці на півдні Польщі. Нагороду йому вручили за проведення реформ у Польщі.

Отримуючи відзнаку, прем’єр сказав, що вона для “усіх підприємців”, бо їм, а також працівникам, на погляд очільника польського уряду, поляки завдячують економічним успіхом цього і минулого року.

За словами Матеуша Моравєцького, у найближчі роки Польща наздоганятиме країни Західної Європи. Прем’єр сказав, що на форумі він учотирнадцяте і висловив надію, що за наступні 14 років Польща буде на приблизному економічного рівні Західних країн. Моравєцький додав, що Польща має шанси досягнути цього “за доброго вітру”.

На погляд Моравєцького, Польща сьогодні у світі “дедалі більше асоціюється” із сучасною продукцією. Прем’єр додав, що сьогодні Польща є, зокрема, найбільшим виробником електричних автобусів.

Із похвалою лауреатові виступив організатор Економічного форуму у Криниці Зиґмунт Бердиховський. Він сказав, що Матеуш Моравєцький є “жахом для неолібералів”. З одного боку, він вводить соціальні рішення, а з іншого – знижує податки для підприємців та запроваджує нульовий податок на доходи фізичних осіб для молоді.

Під час церемонії “Фірмою року” став також банк PKO Bank Polski.

У попередні роки звання “Людини року” отримували, зокрема, Ярослав Качинський, Беата Шидло, Віктор Орбан, Дональд Туск, Броніслав Коморовський та Лєх Валенса.

PAP/Т.А.