Матеуш Моравєцький закликав купувати БПЛА польського виробництва
Очільник уряду завітав до фірми Pelixar, що виготовляє дрони. Ґдиня, 25 липня 2020 року PAP/Adam Warżawa

Матеуш Моравєцький закликав купувати БПЛА польського виробництва

Очільник уряду завітав до фірми Pelixar, що виготовляє такі пристрої. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Перебуваючи в Ґдині прем’єр Матеуш Моравєцький закликав польські фірми купувати безпілотні літальні апарати місцевого виробництва. Очільник уряду завітав до фірми Pelixar, що виготовляє такі пристрої. Декотрі з них вже використовуються під час рятувальних заходів на пляжах. Вони можуть скинути людині, що тоне, рятувальний буй, а потім тягнути її до берега. Польща має всі шанси увійти до числа лідерів серед виробників дронів, – переконував прем’єр:

«Ми маємо чудові рішення у вигляді, власне, дронів, інших різноманітних літаючих та спостережних пристроїв. Ці пристрої, наприклад, можуть використовуватися для перевірки якості повітря. Тому я би хотів, щоб і органи місцевого самоврядування зацікавилися цими рішеннями, бо дуже важливо, аби ми всі разом дбали про екологію, разом дбали про чисте повітря».

Бажаю польським підприємцям, аби в Ґдині, на Помор’ї та в усій Польщі розвивалася польська економічна міць, – додав прем’єр Моравєцький.

IAR/А.М.