Міністр Маріуш Блащак із візитом в Угорщині. Важливі переговори

Міністр Маріуш Блащак із візитом в Угорщині. Важливі переговори

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сьогодні, 19 березня, розпочав двосторонні переговори зі своїм угорським колегою Тібором Бенке. Робочий візит польського міністра в Угорщині триватиме один день. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

Міністри, як раніше повідомляло Міністерство національної оборони, обговорять військову співпрацю у двосторонньому форматі та форматі Вишеградської групи. Будуть порушені питання укріплення східного флангу і збільшення союзницької присутності в регіоні, а також командування багатонаціональною дивізією Північ-Схід в Ельблонзі, яке координує дії батальйонних груп НАТО, що дислокуються на березі Балтійського моря і в районі Чорного моря в рамках програм eFP (ang. enhanced Forward Presence) i tFP (ang. tailored Forward Presence).

Глави оборонних відомств Польщі та Угорщини обговорять теж результати останньої зустрічі міністрів оборони держав НАТО і майбутнє оборонних ініціатив Європейського Союзу, зокрема питання, що стосуються механізмів європейської оборонної співпраці PESCO.

Також обговорюватиметься двостороння військова співпраця та військова співпраця в рамках Вишеградської групи.

Під час візиту в Будапешті Маріуш Блащак покладе вінок біля пам’ятника Мученикам Катині.

Джерело: niezalezna.pl