Міністр освіти і науки подякував учням за те, що вони тепло прийняли біженців у своїх школах
Міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек на урочистостях з нагоди завершення навчального року у м. Сєдльце PAP/Paweł Supernak

Міністр освіти і науки подякував учням за те, що вони тепло прийняли біженців у своїх школах

У п’ятницю, 24 червня, у Польщі відбуваються урочистості з нагоди завершення навчального року. Міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек з цієї нагоди подякував польським учням за допомогу біженцям з України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек подякував учням за те, що вони тепло зустріли біженців з України у своїх школах. Очільник Міністерства освіти і науки взяв участь у святкуванні завершення навчального року в І Загальноосвітньому католицькому ліцеї ім. Святої Сім’ї міста Сєдльце.

Під час виступу він наголосив, що молодих українців тепло вітали вчителі, а також їхні польські однолітки: «Ми щиро вдячні вам за все, ми, тобто уряд Республіки Польща, парламентарі, усі дорослі. Ви прекрасно здали іспит зі співчуття та відкритості на потреби тих, які справді втікають від загрози, від війни, рятуючи своє життя і здоров’я. Щиро вам аплодуємо».

Пшемислав Чарнек наголосив, що в польських початкових і середніх школах навчається близько 160 тисяч учнів з України, а в дитсадках перебуває близько 40 тисяч.

IAR/Д.Н.