Міністр Яцек Чапутович в ООН

Міністр Яцек Чапутович в ООН

Міністр закордонних справ очолить сьогоднішнє засідання Ради Безпеки ООН про становище релігійних меншин під час збройних конфліктів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський міністр закордонних справ Яцек Чапутович очолить сьогоднішнє засідання Ради Безпеки ООН. Темою засідання, що організоване за ініціативою Польщі, США, а також Бразилії, Канади і Йорданії, що не є членами Радбезу, стане становище релігійних меншин під час збройних конфліктів.

Дискусія відбудеться у Міжнародний день пам’яті жертв насильства з приводу релігії або віри. Цей день встановлено в травні, зокрема, за ініціативи Польщі.

При нагоді засідання Яцек Чапутович зустрінеться зі спеціальним посланцем прем’єра Великої Британії зі свободи релігії та віровизнання лордом Таріком Ахмадом Вімблдонським, а також із послом США з питань міжнародної релігійної свободи Семюелом Браунбеком. Очільник польського дипломатичного відомства візьме також участь у врученні нагороди Pro Dignitate Humana.

Участь у зустрічах в ООН стане останнім пунктом триденного візиту міністра Яцека Чапутовича до США, під час якого він зустрівся з держсекретарем США Майком Помпео, очолив засідання Ради безпеки ООН про ситуацію на Близькому Сході та відвідав Чикаго.

IAR/А.М.