Міністр здоров’я Польщі розповів про ймовірні сценарії щодо повернення учнів у школи
Міністр здоров”я Польщі Адам Нєдзєльський PAP/Paweł Supernak

Міністр здоров’я Польщі розповів про ймовірні сценарії щодо повернення учнів у школи

У розмові з журналістами у Сенаті міністр здоров’я сказав, що перший з них передбачає продовження теперішніх обмежень з інформацією, що школи працюватимуть у дистанційному режимі. Про це повідомляє Upmp.news з посилання на Польське радіо.

Міністр здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський сказав, що міністерство розглядає два варіанти продовження навчання після завершення зимових канікул 17 січня.

У розмові з журналістами у Сенаті міністр здоров’я сказав, що перший з них передбачає продовження теперішніх обмежень з інформацією, що школи працюватимуть у дистанційному режимі. Другий варіант передбачає традиційне навчання у 1-3 класах там, де є найменше випадків захворювань на коронавірус. «Зараз це Малопольське і Сьвєнтокшиське воєводства», – сказав міністр Адам Нєдзєльський. «Я вважаю, що обидва сценарії – прийнятні», – додав міністр. Також він сказав, що до уваги слід брати всі чинники, не лише епідеміологічні, але й психічне здоров’я та розвиток дітей.

Міністр здоров’я підкреслив, що коли йдеться про план дій після 17 січня, то «ми перебуваємо у доволі критичній ситуації». Він додав, що по всій Європі приймаються рішення про продовження карантинних заходів. «Я думаю, що цього разу наше рішення не опиратиметься на тому, скільки випадків коронавірусу є протягом доби, але ми також братимемо до уваги те, що відбувається навколо», – сказав Адам Нєдзєльський.

IAR/М.К.