Міська влада Варшави оцінює збитки після Маршу Незалежності
Марш Незалежності у Варшаві, 11 листопада 2020 р.PAP/Radek Pietruszka

Міська влада Варшави оцінює збитки після Маршу Незалежності

Основні знищення та збитки для міста, пов’язані з нелегальним Маршем Незалежності, – це передусім, знищені тротуари. – говорить речниця Міської ради Кароліна Ґалецька. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міська влада Варшави оцінює вступні збитки після Маршу Незалежності у кількадесят тисяч злотих. За словами речниці Міської ради Кароліни Ґалецької, перші підрахунки збитків, завданих учасниками Маршу Незалежності, було проведено одразу після завершення маршу:

«Основні знищення та збитки для міста, пов’язані з нелегальним Маршем Незалежності, – це передусім, знищені тротуари. Учасники виривали бруківку, а також – стовпи. Вчора також частково спалили пункт з велосипедами “Veturilo” на вулиці Маршалковській. Крім цього, було зламано двері до одного з офісів міської влади».

Сьогодні вранці речник Головного коменданта поліції Сильвестер Марчак повідомив, що під час вчорашнього Маршу Незалежності, на проведення якого організатори не отримали згоди влади Варшави, було затримано понад 300 осіб. В арешті перебуває кількадесят затриманих. За словами Сильвестера Марчака, під час маршу сталася «битва» між хуліганами, котрі брали участь у марші, та поліцією. Внаслідок сутичок, поліцейські отримали поранення голови, троє з них перебувають в лікарні.

IAR/Я.С.