МНО: Турецькі безпілотники посилять обороноздатність польської армії
Туреччина – 25.05.2021 – польська делегація на чолі з президентом Анджеєм Дудою та міністром національної оборони Маріушем Блащаком поруч із одним із турецьких бойових безпілотників Bayraktar TB2 PAP/Leszek Szymański

МНО: Турецькі безпілотники посилять обороноздатність польської армії

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак підписав контракт на придбання 24 безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Перші бойові безпілотники польська армія отримає через рік. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що турецькі безпілотники значно посилять обороноздатність польської армії. Голова Міністерства національної оборони Польщі наголосив, що безпілотники, придбані Польщею у Туреччини, є системою, перевіреною в бойових умовах, і що польські солдати чекали 10 років на цей вид обладнання.

У Туреччині міністр Маріуш Блащак підписав контракт на придбання 24 безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2. Це турецькі ударні оперативно-тактичні середньовисотні дрони з великою тривалістю польоту, довжиною 6,5 метрів і 12-метровим розмахом крил, які можуть виконувати завдання протягом 27 годин. Максимальна швидкість машини – 220 км/год. Максимальна вага – 650 кг, із яких 150 кг – це навантаження. Безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 досягають висоти 8 тис. метрів і озброєні ракетами з лазерним наведенням.

Перші бойові безпілотники польська армія отримає через рік. Контракт, підписаний із компанією Baykar Makina, включає пакет запасних частин та навчальних матеріалів, а також симулятори та радари SAR. Поставки здійснюватимуться в 2022-2024 роках.

Безпілотники Bayraktar TB2 використовують, серед інших, Туреччина, Азербайджан, Катар, Україна та Лівія.

IAR/Л.І.