Мобільний додаток STOP COVID – ProteGo Safe допомагає в боротьбі з епідемією

Мобільний додаток STOP COVID – ProteGo Safe допомагає в боротьбі з епідемією

Віце-міністр здоров’я Вальдемар Краска: «Прошу, аби ми справді мали у своїх телефонах цей мобільний додаток. Це дуже спрощує виявлення джерел зараження, а також захищає нас та попереджує про можливе джерело зараження коронавірусом». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

PrintScreen https://www.gov.pl/web/protegosafe

Уряд заохочує мешканців Польщі до користування мобільним додатком STOP COVID – ProteGo Safe. Ця програма полегшує боротьбу з епідемією завдяки можливості анонімного повідомлення користувачів про небезпечний контакт з особою, в котрої було діагностовано зараження коронавірусом.

Віце-міністр здоров’я Вальдемар Краска підкреслив, що в інших країнах після створення таких мобільних додатків їх масово інсталювали:

«Впродовж кільканадцяти годин понад шість мільйонів німців встановили в себе цю програму. У нас, на жаль, зараз, через декілька місяців, ми доходимо до мільйона. Отже, прошу, аби ми справді мали у своїх телефонах цей мобільний додаток. Це дуже спрощує виявлення джерел зараження, а також захищає нас та попереджає про можливе джерело зараження коронавірусом».

Програма STOP COVID – ProteGO Safe доступна для смартфонів з операційними системами Android та iOS. Її можна стягнути виключно у Google Play або App Store. Для правильного функціонування мобільного додатку на телефоні має бути постійно увімкненою функція Bluetooth.

IAR/А.М.