Моравецький назвав "Північний потік-2" антиєвропейським проектом для шантажу з боку Путіна

Моравецький назвав “Північний потік-2” антиєвропейським проектом для шантажу з боку Путіна

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав “Північний потік-2” антиєвропейським проектом для шантажу Києва і Варшави. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Європейська правда.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав “Північний потік-2” антиєвропейським проектом для шантажу Києва і Варшави. Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNBC.

“Ми засуджуємо агресію Росії і президента Путіна. Ми підкреслюємо, що проект “Північний потік-2″ є антиєвропейським” – заявив Моравецький.

За його словами, у питанні “Північного потоку-2” проявляється різне ставлення ЄС до країн, які знаходяться у подібній ситуації. Моравецький нагадав про ситуацію з “Південним потоком”. Він наголосив, що аргументи, які плинули на скасування цього проекту були такі ж як і в ситуації з “Північним потоком-2”.

“Північний потік-2” є або буде знаряддям шантажу президента Путіна, оскільки “Північний потік-1″ збудований, а президент Путін використав його для шантажу України і Польщі” – наголосив прем’єр Польщі.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що проект газопроводу “Північний потік-2” загрожує безпеці України та підтверджує антиєвропейську позицію Німеччини.