МЗС Польщі бореться зі спотворенням історії брошурою про героїзм поляків

МЗС Польщі бореться зі спотворенням історії брошурою про героїзм поляків

Брошура під назвою «Німецькі табори, польські герої» є відповіддю на визначення «польські концтабори» в іноземних ЗМІ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Польщі відправило до польських дипломатичних представництв історичну брошуру, яка розповідає про героїзм і порятунок євреїв поляками під час Другої світової війни. За словами віце-міністра закордонних справ Шимона Шинковського вель Сенка, – це елемент діяльності польської дипломатії, що триває вже кілька років.

Брошура під назвою «Німецькі табори, польські герої» є відповіддю на словосполучення «польські концтабори», що з’являються в іноземних ЗМІ.

Представник МЗС Польщі переконує, що діяльність відомства вже дає результати:

«У 2018 році у традиційних ЗМІ, тобто на телебаченні, у пресі та на радіо, кількість випадків, що вимагають втручання через використання у публічному просторі терміну “польські табори смерті” зменшилася на 19 відсотків. Це, звичайно, не означає, що проблема зникла, тому ми постійно налаштовані на довгострокові зусилля», – підкреслив віце-міністр Шинковський вель Сенк.

Брошура доступна трьома мовами: англійською, німецькою і польською.

IAR/Л.І.