МЗС Польщі не припиняє застерігати ЄС від загрози, пов'язаної з Nord Stream 2
Заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач Fot.: Marcin Dławichowski/IAR

МЗС Польщі не припиняє застерігати ЄС від загрози, пов’язаної з Nord Stream 2

Заступник голови МЗС Польщі Марцін Пшидач вкотре наголосив, що газопровід Nord Stream 2 дозволить Путіну впливати на європейську політику. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач заявив, що газопровід Nord Stream 2 узалежнить Європу від російського газу, а Владіміру Путіну надасть ще один інструмент впливу на європейську політику.

Представник польської дипломатії наголосив в ефірі Польського радіо, що цей проєкт створює загрозу безпеці Європи і тому від нього треба відмовитись. Заступник міністра закордонних справ підкреслив, що будівництво газопроводу – це елемент суперечки в межах Європейського Союзу.

«Я сподіваюся, що Німеччина, яка багато говорить про європейські цінності, не забуде про основні цінності європейської солідарності та безпеки спільноти в цьому питанні», – підкреслив заступник голови Міністерства закордонних справ.

Марцін Пшидач сподівається, що санкції США, введені проти компаній у зв’язку з будівництвом Північного потоку 2, переконають німців зупинити цей проєкт.

IAR/Л.І.