МЗС Польщі: Організовані Росією вибори в Криму - нелегальні

МЗС Польщі: Організовані Росією вибори в Криму – нелегальні

Дії, які проводить російська влада на території окупованого Криму, Польща вважає нелегальними, і результати так званих «виборів» – недійсними. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Польської Республіки вважає нелегальними організовані в неділю в Україні, на території Автономної Республіки Крим владою Російської Федерації вибори до так званих місцевих органів влади. Про це сказано в комюніке МЗС Польщі.

«Міністерство закордонних справ Польської Республіки вважає нелегальними організовані владою Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим в Україні в неділю, 8 вересня, вибори до так званих місцевих органів влади», сказано в заяві.

Як наголошує польське зовнішньополітичне відомство, «Польща невпинно підтримує незалежність, суверенність та інтегральну цілісність України». «Анексія Криму, української території, Російською Федерацією у березні 2014 року є порушенням міжнародного права, про що наголошено в резолюції Генеральної Асамблеї ООН нр 68/262 з 27 березня 2014 р.». У цьому контексті наголошено, що «дії, які проводить російська влада на території окупованого Криму, Польща вважає нелегальними, і результати так званих “виборів” – недійсними».

Одночасно МЗС Польщі вчергове звертає увагу «на погіршення ситуації з прав людини в Криму, обмеження громадянської та релігійної свободи, а також – регулярні нелегальні затримання, які стосуються, передусім, кримських татар».  

МЗС Польщі звернулося до міжнародної спільноти із закликом проявляти солідарність «у спротиви щодо тих дій, які реалізує Російська Федерція на анексованому півострові».

У неділю, 8 вересня, в регіонах Російської Федерації відбувається єдиний день голосування або близько 6 тисяч виборів різного рівня – обираються нові губернатори, депутати законодавчих зборів, мери.

PAP/Я.С.