МЗС Польщі: Політика Росії - це виклик безпеці НАТО
Зустріч міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу, Брюссель 24 березня 2021р EPA/OLIVIER HOSLET / POOL Dostawca: PAP/EPA.

МЗС Польщі: Політика Росії – це виклик безпеці НАТО

Міністр закордонних справ Збіґнєв Рау, який представляє Польщу на засіданні міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі, наголосив, що нині російська політика є викликом безпеці Альянсу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Російська політика – це виклик безпеці НАТО; у цьому питанні абсолютно необхідно поєднати ефективне політичне стримування та військову безпеку, – заявив міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау. Міністр бере участь у зустрічі очільників дипломатії країн Північноатлантичного альянсу, що в середу, 24 березня, відбувається в Брюсселі.

За словами представника польської дипломатії, коли мова йде про Росію, то абсолютно необхідно поєднувати ефективне політичне стримування та військову безпеку.

«Одним з найкращих підтверджень достовірності цього переконання є поточні події в Болгарії. Як ми знаємо, потенційні російські шпигуни активізували свою діяльність на території держави-члена НАТО і союзника Польщі», – сказав дипломат.

Міністр зазначив, що російська політика є викликом безпеці НАТО. Очільник польської дипломатії підкреслив, що відносини між НАТО та ЄС, які обговорювалися на зустрічі міністрів є важливим питанням. «Ми скористаємося присутністю глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля та таких країн-членів ЄС, як Швеція та Фінляндія, щоб поговорити про те, що об’єднує НАТО та ЄС з точки зору спільної безпеки», – сказав міністр Збіґєнв Рау.

РАР/Л.І.