МЗС Польщі про облиття посольства в Москві: така відповідь не є несподіванкою
Заступник міністра закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк Rafał Guz/PAP

МЗС Польщі про облиття посольства в Москві: така відповідь не є несподіванкою

Заступник міністра закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що облиття посольства Польщі в Москві червоною речовиною може бути відплатою за облиття російського посла у Варшаві червоною рідиною. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Росії троє чоловіків облили вхід до посольства Польщі червоною рідиною. За кілька годин до цього Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Польщі, щоб висловити протест проти облиття червоною рідиною, що символізує кров жертв агресії проти України, посла Росії у Варшаві Сєрґєя Андрєєва.

Заступник міністра закордонних справ Шимон Шинковський вель Сенк заявив, що облиття посольства Польщі в Москві червоною речовиною може бути відплатою за облиття російського посла у Варшаві червоною рідиною. Шимон Шинковський вель Сенк зазначив в ефірі TVP Info, що така відповідь не є несподіванкою.

«Так само треба відчитувати виклик посла Польщі в МЗС Росії. Ми цього очікували, але багато людей хотіли б, щоб ми обговорювали ці інциденти – вони хотіли б відвернути увагу від суті справи. Сьогодні суть справи – це російська агресія проти України та геноцид, який ми бачили в Бучі, Ірпені та Гостомелі», – наголосив заступник міністра.

Два дні тому посол Росії в Польщі Сєрґєй Андрєєв був облитий червоною речовиною під час спроби покласти квіти перед Мавзолеєм радянських солдатів у Варшаві у зв’язку зі святкуванням Дня перемоги в Росії.

Заступник глави МЗС Шимон Шинковський вель Сеньк оцінив, що облиття російського посла та польського посольства могло бути провокацією росіян, оскільки, як він стверджував, такі події є «живильним середовищем для пропаганди», яка намагається відвернути увагу від війни в Україні.

IAR/Л.І.