МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю у зв’язку із інцидентом у Тель-Авіві
Будівля Міністерства закордонних справ Польщі у Варшаві msz.gov.pl/

МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю у зв’язку із інцидентом у Тель-Авіві

За словами МЗС Польщі, польський посол унаслідок атаки на нього не постраждав; зловмисника затримано. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Посол в Ізраїлі Марек Маґєровський не постраждав під час вчорашнього інциденту в Тель-Авіві. Про це поінформувала речниця Міністерства закордонних справ Польщі Ева Сувара. За її словами, ізраїльська влада негайно вжила заходів, щоб затримати людину, яка атакувала Марека Маґєровського.

Речниця МЗС Польщі закликала також владу Ізраїлю забезпечити належний та ефективний захист польських дипломатів. Вона підкреслила, що польське зовнішньополітичне відомство сподівається на відповідні кроки для покарання винних в інциденті.

Ева Сувара поінформувала, що МЗС Польщі вжило наступних заходів у цій справі. Вона зазначила, що, з одного боку, заходи були вжиті у польській дипломатичній установі в Ізраїлі, а з іншого – відомство у Варшаві викликало посла Ізраїлю у Польщі Анну Азарі.

Речниця МЗС Сувара додала, що польська сторона цінує ефективну роботу ізраїльської поліції відразу після інциденту.

За словами ізраїльських мес-медіа, зокрема видання «Jerusalem Post», до посла Марека Маґєровського, який стояв перед будівлею посольства Польщі у Тель-Авів, підійшов чоловік, який кинувся на нього та почав на нього кричати. Посол не міг зрозуміти, що говорить нападник, крім слів «поляк, поляк», – пише видання, посилаючись на розповідь дипломата.

Свою стурбованість у зв’язку з інцидентом висловив, серед інших, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький. Він написав у Twitter, що «расистська атака на польського посла є неприпустимою ситуацією і не може бути згоди на будь-які акти ксенофобії як щодо дипломатів, так й інших громадян».

IAR, PAP/Т.А.