На кордоні в Польщу виявили 30 фальшивих дозволів на роботу

На кордоні в Польщу виявили 30 фальшивих дозволів на роботу

Понад 30 фальшивих документів, що дозволяють іноземцям працювати в Польщі, було виявлено бещадськими прикордонниками за один день. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

22 громадянина Молдови та 12 громадян України 13 січня зареєструвались на прикордонний контроль пішохідного переходу в Медика — повідомляє Бещадський Відділ Прикордонної Служби.

Група подорожувала безвізово на підставі біометричних паспортів.  Їдучі до Польщі, під час прикордонної перевірки вони вручили офіцерам довідки про сезонні роботи та декларації про доручення роботи, нібито видані майбутніми роботодавцями. Увагу контролерів, серед іншого, привернула увагу невідповідність заявленої робочої адреси та місця карантину. «Близько десятка людей, згідно з документами, мали працювати в Груєці (Мазовецьке воєводство). Проте вказали Гданськ за 400 кілометрів, як місце карантину«, — повідомляє Пєтр Закієлаж з Бещадського відділу прикордонної охорони.

Детальна перевірка виявила, що документи були фальшиві. Іноземці зізналися, що купили «підробку» в Україні за 200 євро. Вони також пояснили, що насправді хочуть поїхати до Німеччини і зайнятися там нелегальною роботою.

Усі заробітчани отримали рішення про відмову у в’їзді. Вони будуть переслідуватися за використання фальшивих документів. Іноземців повернули в Україну. 

Під час пандемії документи на роботу є однією з небагатьох категорій, що дають право на в’їзд на територію Польщі. У 2021 році це перший такий випадок на Підкарпатському державному кордоні. Торік було чотири, всього розкрили понад сто фальшивих документів на роботу в Польщі.