На полігоні у Новій Дембні проходять польсько-американські військові маневри
Ілюстраційне фото PAP/Darek Delmanowicz

На полігоні у Новій Дембні проходять польсько-американські військові маневри

Солдати мають можливість перевірити бойові можливості модернізованих танків «Леопард». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак наголошує на військовому значенні спільних польсько-американських навчань. На полігоні у Новій Дембні на Підкарпатті відбуваються військові маневри трьох бригад так званої залізної дивізії. Це, зокрема, 21-а бригада підгалянських стрільців, яка входить у склад «вістря НАТО», а також 1-а Варшавська танкова дивізія.

Міністр Маріуш Блащак сказав, що солдати мають можливість перевірити бойові можливості модернізованих танків «Леопард»:

«Порівняння “Леопардів”, котрі були раніше у використанні наших військових, з тими, які ми тепер отримали, однозначно вказує на те, що модернізовані танки – це машини набагато вищого бойового класу, ніж попередні. Йдеться про систему керування вогнем, йдеться теж про інші можливості цієї машини, зокрема, зміцнення двигуна. Це значною мірою впливає на збільшення бойових можливостей 1-ї механізованої бригади».

За словами міністра Маріуша Блащака, одночасно відбуваються військові навчання спеціальних підрозділів та військово-повітряних сил.

IAR/Я.С.