На польсько-литовському кордоні затримано 12 громадян Сирії
Ілюстраційна світлина – pxhere.com pxhere.com, CCO Public Domain

На польсько-литовському кордоні затримано 12 громадян Сирії

Громадян Німеччини, Сирії та Боснії і Герцеговини звинувачуються у сприянні незаконному перетину кордону. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Представники прикордонної служби, що розташована у Сейнах (Підляське воєводство), під час перетину польсько-литовського кордону затримали 12 іноземців. Затримано також 4 особи, які допомогли їм незаконно перетнути кордон.

Як повідомила прикордонна служба, затримані іноземці є громадянами Сирії, які раніше нелегально перетинали литовсько-білоруський кордон. За даними Прикордонної служби, першу групу з 8 нелегальних мігрантів заарештували у ґміні Сейни, що розташована безпосередньо біля польсько-литовського кордону.

Цих іноземців на Mercedes Vito перевозив громадянин Німеччини. Разом з ним, як пасажир, їхав також громадянин Боснії та Герцеговини. Громадяни Сирії – це чоловіки віком від 20 до 39 років, які не мали документів, що дозволяють їм в’їхати та перебувати в Польщі, тому всі вони були затримані.

«Чергова група громадян Сирії була затримана через кілька годин у місцевості Холни Маєра (Сейненський повіт). Іноземців перевозили двоє громадян Сирії, які мали посвідки на проживання у Німеччині», – повідомили прикордонники. Четверо чоловіків із Сирії віком від 19 до 31 року також не мали документів, які б давали їм право легально в’їжджати та перебувати в Польщі.

29-річний громадянин Німеччини, 27-річнтй громадянин Боснії та Герцеговини, а також  громадяни Сирії (26 та 35 років) звинувачуються у сприянні незаконному перетину кордону. Їм загрожує до 3 років позбавлення волі.

Після оформлення відповідної документації, громадяни Сирії в рамках реадмісії будуть передані литовській стороні.

PAP/IAR/В.П.