На сході Польщі створено нову дивізію через загрози від Росії
Солдати нової дивізії на сході Польщі PAP/Piotr Nowak

На сході Польщі створено нову дивізію через загрози від Росії

18 Механізована дивізія на сході Польщі посилилася 1 Варшавською бронетанковою бригадою та 21 Бригадою підгалянських стрільців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Нова дивізія оперативних військ діятиме на сході Польщі, адже це напрямок, з якого сьогодні йде загроза. На цьому у четвер наголосив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Міністр взяв участь у церемонії переходу у підпорядкування 18 Механізованій дивізії двох бригад – 1 Варшавської бронетанкової бригади та 21 Бригади підгалянських стрільців.

Командувач 18 дивізії генерал Ярослав Ґромадзінський наголосив на бойовому потенціалі нового тактичного об’єднання у натівській структурі її командування.

«Ця дивізія оперує на сході Польщі у зв’язку з тим, що сьогодні загрози йдуть саме звідти. Не випадково східний фланг НАТО є особливими предметом зусиль Північноатлантичного альянсу», – сказав Блащак, нагадавши про розгортання багатонаціональних батальйонів НАТО у регіоні.

«За декілька днів мине 80 років від нападу наших сусідів (Німеччини – ред.) на Польщу. На підставі Пакту Молотова-Ріббентропа стався черговий поділ Польщі. Наш обов’язок – пам’ятати про ту подію, вшановувати тих, хто постраждав з приводу жорстокої окупації, скоєної як німцями, так і росіянами, але наш обов’язок – це також прагнення до того, аби події 80-річної давнини ніколи у майбутньому не повторилися і цьому має служити Військо польське», – сказав Маріуш Блащак. Він додав, що польська армія має бути сильною завдяки чисельності, сучасній техніці та перебуванню у структурах НАТО.

У 18 Механізовану дивізію увійдуть три бригади: крім двох існуючих, включених до її складу, це буде 19 Механізована бригада з Любліна, формування якої почалося у червні цього року, логістичний полк, полк протиповітряної артилерії, розвідувальний батальйон та інженерний полк.

PAP/Т.А.