На сході Польщі затримали ОЗГ за незаконну організацію приїзду українців
Ілюстративне фото https://www.bieszczadzki.strazgraniczna.pl/

На сході Польщі затримали ОЗГ за незаконну організацію приїзду українців

Організована злочинна група займалася виробленням фіктивних запрошень до Польщі для громадян України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Бескидський відділ прикордонної служби Польщі у Підкарпатському воєводстві затримав організовану злочинну групу, яка займалася організацією незаконного перебування громадян України у Польщі. Загалом затримано 28 осіб, з них 23 поляків та 5 українців.

За інформацією речниці Бескидського відділу прикордонної служби майор Ельжбєти Пікор, метою злочинної діяльності групи було отримання майнової вигоди із організації та легалізації перебування іноземців у Польщі.

Групу очолювала 47-річна жінка, дружина рільника, жителька Підкарпаття. Членам групи вже висунули обвинувачення в участі в організованій злочинні групі, організації незаконного перетину кордону завдяки реєстрації фіктивних запрошень.

За словами речниці, у злочинній діяльності використовували так званих підставних осіб, котрі, надаючи свої персональні дані, нібито запрошували громадян України до Польщі. Ця схема дозволяла незаконно перетинати кордон українцям та остаточно легалізувати їхнє перебування у країнах Європейського Союзу.

Із зібраних доказів випливає, що група могла спростити незаконний перетин кордону та легалізацію перебування понад 700 іноземцям. Підозрюваним загрожує від 3 місяців до 10 років позбавлення волі.

PAP/Т.А.