На Вармії та Мазурах виявлено 91 порушення працевлаштування іноземців
Ілюстраційне фото pixabay.com/Alpinex Fallprotection

На Вармії та Мазурах виявлено 91 порушення працевлаштування іноземців

Від січня цього року у Вармінсько-Мазурському воєводстві перевірено легальність роботи 954 осіб, здебільшого громадян України та Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Від початку 2021 року співробітники Вармінсько-Мазурського відділу прикордонної служби виявили порушення у працевлаштуванні 91 іноземця. Це результат контролю законності працевлаштування у регіонах Вармія та Мазури на північному сході Польщі. Перевірено документи 954 іноземців, у більшості це були громадяни України та Білорусі, але також Бангладеш, Грузії, Індії, Індонезії, Непалу та Узбекистану.

Як повідомила кореспондентка Радіо Ольштин Беата Ґайлєвська, контроль охопив підприємства громадського харчування, будівельної галузі, сфери послуг, переробної і виробничої галузей, які діють на території Ольштинського, Кентшинського, Елцького, Острудського, Дзялдовського, Ілавського і Щитненського повітів. Виявлені порушення правил стосувалися, зокрема, роботи без дозволу або на інших умовах, ніж вказано в дозволі.

Крім того, з іноземцями не укладено відповідних контрактів. Наприклад, підприємець виробничої галузі в Елцькому повіті нелегально працевлаштував дев’ятьох громадян Молдови, чотирьох – України і двох – Грузії.

Від січня до кінця травня суди призначили стосовно підприємців майже 92 тисячі злотих штрафів (понад 20 тисяч євро).        

IAR/Н.Б.