На Войшицах у Вроцлаві збудують нову школу

На Войшицах у Вроцлаві збудують нову школу

Нова школа буде розташована у житловому комплексі Войшице у Вроцлаві. Саме таким є план просторового розвитку, і чиновники вже почали проект землевідведення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ділянка, на якому буде розташована школа, належить Державному казначейству. Її мали б побудувати на вул. Асфальтовій, а також могла б прийняти до себе дітей з житлового комплексу Ягодно. План зонування вже створений, але все одно потрібно ще отримати землю від держскарбниці.

Коли школа вже буде знаходитися на стадії проектування, місто проводитиме консультації про те, скільки школярів ходитимуть до навчального закладу. Окрім цього, на новому місці також заплановане відкриття й дитячого садка.

У 2017 році було підраховано, що новий об’єкт обійдеться місту в 30-40 мільйонів злотих, проте оцінка, безумовно, буде оновлена. Мешканці навколишніх житлових комплексів не приховують своєї радості, але й вказують на інші необхідні інвестиції — наприклад, будівництво стадіону для дітей, дитячих майданчиків та дошкільних навчальних закладів на кшталт ясель чи молодших навчальних груп.

Плани магістрату не виключають, що в школі буде відділення дитячого садка. Проте скільки місць для учнів і для дошкільнят буде створено, буде визначено під час консультацій з мешканцями на етапі створення проекту.